Tydzień kulinarny w oddziałach przedszkolnych

W minionym tygodniu w naszych oddziałach przedszkolnych odbył się Tydzień kulinarny, podczas którego dzieci miały okazję zamienić się w prawdziwych małych kucharzy!
Podczas zajęć przedszkolaki przygotowywały pyszne i zdrowe przekąski – świeżo wyciskany sok z jabłek, surówkę z jabłka i marchewki oraz kolorowe szaszłyki owocowe. Dzieci samodzielnie kroiły owoce, ucierały marchewkę i jabłka, a także obserwowały, jak działa sokowirówka.
Tydzień kulinarny był nie tylko smakowitą przygodą, ale też doskonałą okazją do nauki – dzieci uczyły się bezpiecznego posługiwania się nożem i tarką, poznawały zasady zdrowego odżywiania oraz rozwijały samodzielność i współpracę w grupie.
Zajęcia przyniosły wiele radości i satysfakcji – w końcu własnoręcznie przygotowane potrawy smakują najlepiej!